info@parketreus.nl – 045 – 523 36 99

ParketReus_FC-op zwart1

Met raad en daad voor de Doe Het Zelver

Onderhoud in de winter, dit is onze aanbeveling.

Luchtvochtigheid

Bij een lange aanhoudende kou en het maximale gebruik van uw CV-installatie in huis ontstaat er vrijwel overal een enorme droge lucht in huis.

Deze waarde wordt in procenten uitgedrukt als relatieve luchtvochtigheid. De ideale constante waarde bedraagt 65%. Echter bij de waardes die nu aanwezig zijn, soms minder <25%, ontstaat er een enorme krimp op alle laminaat en houten vloeren. Soms met blijvende schade afgetekend door vervormde delen met naadvorm. U dient de RLV te meten d.m.v. een hygrometer en bij waardes <40% een luchtbevochtiger te plaatsen, waterbakken aan uw CV radiatoren te hangen of waterketels op kachels te plaatsen om verdere schade te voorkomen. Droge lucht is verder erg ongezond vooral voor astmatische mensen en lijdt tot grote ongemakken. Met een goed onderhoudsadvies heeft u langer plezier van uw vloer.

Kom eens lang voor een onderhoud advies.

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Voor de diverse vloeren kan het advies anders zijn. Neem gerust eens contact met ons op voor een goed advies. Maar u kunt natuurlijk ook eens bij ons binnenlopen. Wij hebben ruim assortiment aan onderhoudsproducten. Dus; ‘Onderhoud is Behoud’

Onderhoud = Behoud

Een goed onderhoud draagt bij aan het behoud van je vloer.
 Parketreus heeft voor alle type vloeren de juiste onderhoudsartikelen. Ook hierin kun wij je adviseren.

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige installatie. Maar hoe zit het met het onderhoud? Goed nieuws – het onderhouden van een laminaatvloer is eigenlijk vrij eenvoudig! Ten eerste, houd je vloer stof- en vuilvrij door regelmatig te stofzuigen of te vegen. Dit voorkomt krassen en slijtage. Gebruik indien nodig een microvezeldoek om hardnekkig vuil weg te vegen.

Vermijd ook het gebruik van water bij het schoonmaken van je laminaatvloer, omdat dit kan leiden tot schade aan de planken. In plaats daarvan kun je een speciale laminaatreiniger gebruiken die wij bij Parketreus altijd voor je op voorraad hebben. Het is ook belangrijk om morsen onmiddellijk schoon te maken om vlekken te voorkomen. Gebruik een licht vochtige doek om de gemorste vloeistof op te nemen en droog daarna grondig af.

Tot slot, vermijd zware meubels of apparaten rechtstreeks op je laminaatvloer te slepen, omdat dit krassen kan veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan vilten pads onder de poten van meubels om schade te voorkomen.Door deze simpele tips toe te passen, blijft jouw laminaatvloer er als nieuw uitzien en gaat deze jarenlang mee!